Page 100 - Regner Hessellunds Slægts Historie
P. 100

 Det var Jeppe Aakjær, der blev regnet for St. St. Blichers efterfølger. Dernæst Dyrlægesønnen fra Farsø i Himmerland, Johannes V. Jensen og sidst men ikke mindst, Johan Skjoldborg der mest skrev om Bøndernes slægtsfølelse og om almuens slidsomme arbejde med opdyrkning af Heden, der netop efter 1864 fik en stor betydning. Man burde måske også nævne Gøngehøvdingens forfatter Carl Brosbøll, hvis kunstnernavn var (Carit Etlar) Der netop døde år 1900 det Ar man kaldte grænseskellet.
Stakkels Bedstemoder, denne gang hjalp det ikke at være revolutionær, ville man ikke høre måtte man føle! endnu en frygtelig byrde blev lagt på hendes skuldre, og denne gang af hendes Imposante (Ærefrygtindgydende) Svogre og svigerinder og mærkeligst af alt, selv hendes velhavende Svigermoder - utrolig at Bedstemoder hun kunne bære det. Familien havde talt! de havde gjort hvad de kunne, det var til Bedstemoders og børnenes eget bedste så nu fordelte de hendes børn til familie og nære venner. Efter min mening, blev det måske til Børnenes eget bedste, det spørgsmål vil jeg lade stå åben, jeg kan ikke afgøre det, men det har kostet og mærket dem resten af livet. 5 Børn måtte hun give afkald på. Af dem der kom hjemmefra var var ikke noget godt valg, Bestyreren snød hende en masse penge fra! så efter kort tid måtte hun opgive og sælge.
Til rest blev der midler nok til at hun kunne åbne et Pensionat i København.
Desværre - må jeg nok sige, Bedstefars familie kunne nok have hjulpet lidt bedre, de havde midlerne til det, men Mormor der var ret selvstændig, ønskede ikke at være underlagt familiens diktat, og det kan jeg godt forstå, jeg   98   99   100   101   102