Page 108 - Regner Hessellunds Slægts Historie
P. 108

 stedforældrene, fik med i sin åndelige bagage videre frem på sin vej i livet:
Når kirkeklokkerne lyder ved solopgang og ved solnedgang er det en påmindelse fra Gud, at bede for sig selv, og de mennesker man holder af og ønske dem held og lykke og yderlig om aftenen takke for dagen som gik, ikke ned på knæ, men inde i sig selv...
Med mildhed skal man besejre vreden,
Med godt skal man besejre ondt,
Med gavmildhed skal man besejre de gerrige, Med sandhed den, der taler usandt. Buddhistisk tankesprog.
Om Foråret 1911, stod Mormor af Toget, med de fire Børn hun selv skulle opdrage, den 13. årige Johanne Marie Hessellund den 12. årige Margrethe Hessellund. den 11. årige Herdis Hessellund og den kun 8. årige Regner Hessellund, på den nye hovedbanegård i København og blev modtaget af hendes søster. Tante Ida der var hende en uvurderlig støtte i den første tid i den store By. Tante Ida og hendes Mand ejede Husarernes kaffebod på Østerbrogade lige over for Husarkasernen.
Som sagt blev hun snydt af en forpagter, og salget af gården gav ikke ret meget overskud, så hun havde kun med nød og næppe penge til sit nye liv.
Hendes møbler tøj og andet husgeråd var sendt med godsbanen og stod allerede på Københavns Godsbanegård. Mormor havde ingen uddannelse udover at hun var en meget dygtig Kok.
Dengang var det rimelig nemt at få lejemål især herskabslejligheder og det var det Mormor var ude efter idet hun ville brødføde sig som pensionsværtinde for de bedre socialt stillede, såsom lagerchefer, arbejdsledere,


   106   107   108   109   110