Page 111 - Regner Hessellunds Slægts Historie
P. 111

 startede med de skumleleste kvarter, Brøndstrædekvarteret der bestod af en firkant, nemlig store Brøndstræde, Vognmagergade, Møntergade og Gothersgade.
Kvarteret havde i de senere år i særlig grad været beboet af Russere og Polakker, der havde domineret og bragt en fremmed og ikke just idyllisk tone ind i gadebilledet. Kvarteret var også kendt for de Yderst primitive værtshuse og beverdinger der blev samlingspunkt for folk der var blevet ”slået ud”, og mindre skikkelige folk, oplagte forbrydere, lurendrejere, Ludere, tyve og svindlere, en broget blanding af det menneskegods der er på bunden af tilværelsen. Samme år skænkede Brygger Dr. Carl Jacobsen, som han blev kaldt, spiret på Nicolaj Kirke trods heftig protest.
Dr. Carl Jacobsen der var meget begejstret for Ballet skænkede samtidig Byen Billedhuggeren Rudolph Tegners meget omtalte ”Danseindebrønd”, med ballettens tre unge danserinder Elna Lausgård, Grethe Ditlevsen og Emilie Smith.
På Amager var der kommet rigtig gang i flyvningen, Luftens vovehalse kaldte man dem, bl.a. Ellehammer, Robert Svendsen og Grev Moltke. En fløj over rådhustårnet, en anden udførte den første sundflyvning der slog bro mellem Malmø og København.
Det nye Rigshospital blev taget i brug. (Læs det gamle), og samtidig afsløredes den dengang omstridte Finsen – monument Rudolph Tegners smukke statue ”Mod Lyset”, på Blegdamsvej.
Indviet blev også den nye galopbane i Klampenborg. Nævnes skal det også, at Friluftsteateret åbnede i dyrehaven med opførelsen af ”Hagbart og Signe”, Flankeret af J. F. Willumsen figurer Odins Ravne ”Hugin

   109   110   111   112   113