Page 12 - Regner Hessellunds Slægts Historie
P. 12

 er det bedst. Det er nok noget af det stærkeste jeg har hørt om, samtidig med at man ikke ønskede at give slip på overtroen, uanset hvad Præsten Prædikede. Alligevel kan jeg følge deres indstilling, når vi ser hvad udviklingen har ført med.
Min Broder Henrik og jeg besøgte øen i 1990. Landbruget havde på det tidspunkt fundet at den bedste forrentning af Jorden var, at holde kreaturerne på Stald Året rundt, og på vores lange køretur ned til Øen så vi heller ikke et eneste “øje”, men lige så snart vi kom ind på øen, stod der Køer i Tøjrslag, hvilket jeg ikke havde set siden Drengeårene, alt var som i min Ungdom, nykalkede stråtækte Gårde, Høns og Gæs der gik løse, utroligt - de bliver ved, giver ikke op, det SKAL VÆRE SOM Før.
Naturligvis var min Fader også meget overtroisk, “der er mere mellem Himmel og Jord,” han begyndte aldrig på noget nyt en mandag, når han aftalte noget der skulle foregå frem i tiden, sluttede han altid med: “hvis jeg lever til den tid og jeg har min helse og hvis Gud vil.” Det blev godt nok med tiden skåret ned til, “hvis jeg lever til den tid, og alt det der!”
Vi må så tilbage i tiden igen, året er 1898.
I København er de første Elektriske Sporvogne i gang, og Kuskene bliver arbejdsløse.
Det store Østatiaske Kompagni Ø.K. startes.
Det nye Rådhus i København, denne pragtbygning, tegnet af Martin Nyrup, er rejst.
   10   11   12   13   14