Page 13 - Regner Hessellunds Slægts Historie
P. 13

 Østerport Station, hvorfra kystbanetogene skal afgå til Helsingør, står færdig.
Prins Christian og Prinsesse Alexandrine af Mecklenborg, blev viet.
Der er et Ar til den store Arbejderkamp udbrød, mellem Arbejdsgiverforeningen og de samvirkende Fagforbund. Den skulle tage 16 uger og afstedkom dyrekøbte erfaringer for begge parter, dybe rifter, frygtelige afsavn og Danmarkshistoriens største røde øre.
Ovre på øen blev og var intet forandret, det kneb gevaldigt i det lille Hjem, så meget at Far måtte ud at tjene seks et halvt år gammel.
Han kom ud til en Enke, efter hans eget udsagn et rimeligt godt sted at være, dog det har ikke været særligt sjovt at skulle ude i et Karlekammer og ligge i den alder. Tænk hvor han må have grædt, og ingen til at trøste sig når han blev bange i mørket.
Hans arbejde bestod i at vogte dyrene og ellers gå til hånde, dette ”med at gå til hånde” lyder ikke af alverden, men jeg kan forsikre om, at man skal være oppe på mærkerne stort set altid også medens de andre sov til middag, for da skulle køerne flyttes og det har ikke været let for Far at trække tøjrepælene op eller holde Dyrene hvis de blev overgivne.
Der skulle tages Æg ind, Findes hønsereder, lukkes for dyrene om Natten, jage gæs og Ænder ind. Rende efter alt det de voksne ikke gad hente, op kl. 5. om Morgenen
   11   12   13   14   15