Page 17 - Regner Hessellunds Slægts Historie
P. 17

 Tilbage til år 1900. De overlevende få Dyr solgte han til Opkøbere der drog rundt på gårdene med jævne mellemrum, et par Høns solgte han på markedet.
Marked var dengang et magisk ord, Livet stod stille i de små Landsbysamfund sindsoprivende oplevelser var en stor sjældenhed, men Marked, det kunne få folk og Fæ op på mærkerne, om morgenen sådan en Markedsdag vågnede tusinder af Mennesker og styrtede til Vinduet for at spejde efter Vejret.
Den Dag var en eventyrlig afbrydelse af det ensformige liv, nu skulle der ske noget, man vidste ikke hvad, men det ville blive spændende, her ville blive noget at tale om i lange tider efter.
Her traf man kendinge og familiemedlemmer man ellers sjældent så, Hestene blev striglet vognene smurt, skægget raget af og alle var i det pæne kluns, Mellemmadder blev stoppet i tejnen og så af sted!
Telte og boder var rejst i nattens løb, de handlende var klar til at modtage de mange gæster til en rask handel, nogen blev snøret andre fuppet, men skidt sådan er marked.
Efterhånden nærmede man sig Byen blev trafikken tættere og tættere, her gik en gammel mand med en sidevommet Ko der skulle sælges, der en vraltende Madamme med sine Får og Lam. Piger og Karle strømmede til fra stier, sideveje og landeveje, der blev råbt, slået ud med arme og ben, Handelsfolk i hvide kitler godt skæve af en kæmpebule i venstre side (Tegnebogen) klaskede i næverne så det sang når en handel blev gjort.

   15   16   17   18   19