Page 18 - Regner Hessellunds Slægts Historie
P. 18

 Der var lange rækker af frugtboder, kageboder med påtrykte småvers af kærlighed, ægte honningbrød fra Kristiansfeld, skillingsviser, Hatteboder, fiskeboder ja - alskens halløj.
Beværtningsteltene gik på højtryk Folk skulle have smurt gummerne med det ene eller andet, så humøret steg drillerierne gik for vidt, man begyndte at lappe ud efter hinanden, et godt slagsmål hørte til et godt Marked.
Man kunne købe alt, Leer, plove, piber, punge, lommeure og forlovelsesringe.
Støjen tiltager med Dagen, kåde råb og kvindehvin. Gøglerteltene kappedes om at vinde publikum, der var bajadserne og Trikot Damerne på Platformene uden for teltene der råbte og skreg som udråbere, Cirkusmusik, Drenge på mundharper. Far var meget dygtig til Mundharmonika. De primitive digtere der skrev skillingsviserne hylede sig hæse på sørgelige kærlighedsviser om Død og ulykke og skibsforlis så de gamle kællinger og unge Piger græd som piskede og købte for en skilling en eller to, viser som så blev hvinet på hjemegnen for dem der ikke kom på markedet. Hestene vrinskede, Køerne brølede der var en øffe brægen og kaglen der ingen ende ville tage, det var velgørende med al den støj og spektakel for Folk der 364 dage om året levede et afsondret liv.
Den bedste tid, for de unge var nok om aftenen, når dansen gik, enten i det fri eller i et par store telte, da smeltede Land og By sammen i sød forening, her var det hjerterne der talte og der blev gjort mange ny


   16   17   18   19   20