Page 19 - Regner Hessellunds Slægts Historie
P. 19

 bekendtskaber, Romantikken blomstrede, et stjålent Kys her og der, Drøm og Længsel.
Kl. 10. var det slut Markedet var slut, Festen var slut, Branderterne skulle befordres Hjem, de unge fulgtes under høje og skrige indtil det alvorlige øjeblik hvor Døtrene stod foran deres forældre og hvor de skulle gøre rede for hvad de havde foretaget sig og med Hvem, det sociale trin skulle overholdes, helst hæves, og Gud nåde og trøste den Gårdmandsdatter der havde danset med en Husmandssøn, for ikke at tale om en arbejdsmandssøn, det var helligbrøde.
Langt ud på Natten, og tidligt om morgenen, kom de sidste Hjem lallende jollende, halvt bevidstløse af druk og mangel på søvn, med flænger og rifter, blå øjne blodtud - jo øboerne havde givet de skide Byboer noget at tænke på i det sidste kæmpeslagsmål, jo det var den unde lyne mig et Marked der havde vasket sig, for at bruge et af de udtryk man dengang benyttede sig af.
Ar 1900. et nyt århundrede er begyndt, det skulle vise sig at blive et meget dramatisk århundrede, hvor der skulle ske de frygteligste grusomheder i Verdenshistorien, Konge - Fyrstedrab, Verdenskrige der tilsammen kostede 40 millioner menneskeliv, folkedrab, samt uendelige værdier gik til spilde der kunne have været brugt til udvikling, nedbringelse af sult og nød, men sådan er vi mennesker ikke indrettet, vor ødelæggelsestrang er for stor, vi skal rive ned det vi bygger op.
Kommer der en op på en talerstol og hujer op om det der er trivielt, så hujer vi med jo flere jo bedre, vi hidser


   17   18   19   20   21