Page 2 - Regner Hessellunds Slægts Historie
P. 2

 Til min familie!
Jeg Regner Hessellund (f. Pedersen) født Langfredag d. 18. april 1930. vil her nedskrive, til oplysning for min familie og efterkommere, hvad jeg kan huske om mine forældre og søskende, deres liv, episoder, glæder og sorger, kort sagt en almindelig families legende.
Først må jeg forsøge, såfremt jeg evner det, beskrive det kolossale gab der er mellem nutiden og tiden ved år 1892. det årstal min Far blev født og alt dette halløj startede.
I 1892, her i den romantiske tidsalder, tændes den første elektriske gadelampe på Kongens Ny torv så de fine fruer kunne undgå at træde i skidenheder, når de skulle i det Kongelige teater, der blev forberedt el-oplysning til Togene.
Den 30 årige Jens Nielsen fra Jyderup, dømt for Mordforsøg, var den sidste der blev henrettet i Danmark, på min fars fødselsdag. Samme
år holdt de første 2 biler deres indtog i København, kørende fra Paris, og gjorde toldvæsenet i frygtelig vildrede, spørgsmålet blev rejst: Skal en Motorvogn fortoldes og da ifølge hvilken takst, en gammel Toldkontrollør fandt, langt om længe, en paragraf 108. der omfattede “andre vogne, dvs. Barne- og trækvogne, rullestole og gangkurve”. For disse “andre vogne” betales 3 skilling pundet.

   1   2   3   4   5