Page 20 - Regner Hessellunds Slægts Historie
P. 20

 hinanden op så det ingen ende tager, og så - plask ligger vi der som den berømte Æggekone i muddergrøften.
Herhjemme var vi midt i oplysningstiden, Andelsbevægelsen var i fuld gang, Forsamlingshuse blev bygget overalt, Folk strømmede til møder, samledes om alt, sangforeninger blev oprettet, Digterne digtede flotte og svulmende ord, højtravende ord, men naturligvis også poetiske og lyriske vers, der hævede Naturen og Kvinden fanden i vold op i skyerne.
Højskolerne blev fyldte, mest af landboungdom, nye byggedes, folket blev genfødt de kom ud af pubberne, hvor de havde været indsvøbt siden Middelalderen, Demokratiseringen var begyndt, ja det var en nydelig historie Grundtvig startede, menneskets frelse ud af det vante, det trivielle, man kunne tale, lærte at tale og tale frit, man skulle ikke dukke sig mere for dem der havde en bedre position, man blev rank.
Dallas, Kaptajn Enrico Mylius Dallas, Byggede skove, så det røg om ørene, ovre i Jylland, “Hvad udad tabes skal indad vindes” sagde han og hentydede til de øretæver vi fik af Tyskerne i 1864. Derfor kan i nu gå i smukke skove omkransede af Givtige Marker i Midtjylland hvor der før var Hede fra Vejle til Struer.
Da vi nu er i Jylland vil vi køre mod Nord til den smukke Mariager Fjord til en lille landsby ved navn Oue, ikke langt derfra mod Fjorden lå en Gård” Carlseje” hed den, Her Fødtes Mandag d. 12 marts år 1900. en lille Pige, Dagens Navn er Gregorius, Pigen kom til at hedde Astrid, hun fødtes af Kirstine Hessellund, Født Garde, en slægt der for det meste havde bestået af Præster og Lærere, hendes


   18   19   20   21   22