Page 24 - Regner Hessellunds Slægts Historie
P. 24

 fremmede ville komme til, og hvad var det for mennesker, så derfor da smeden fra Slagelse afleverede og samlede de nye høstmaskiner, gav Nilaus sig i snak med ham, spurgte til de enkelte dele, han pegede på et lille tandhjul, spurgte til dens funktion og fik at vide at det var maskinens hjerte og da der var mindst 3 ugers leveringstid var hans beslutning taget.
Om Natten lå den lidt svagelige Nilaus og opererede alle Hjerterne ud.
Næste Dag blev der stor opstandelse, Bønderne samledes til Møde, Kornet var modent, Vejret flot, der skulle høstes, men det var jo ikke let at gå til Hverken Husmænd eller Løsarbejdere, man regnede med at de ville forlange en ublu pris, men der skulle tages stilling.
Resultatet blev at Sognefogedens Søn Paul, der var bedst lidt af alle på øen, skulle gå denne tunge gang, men han var ikke kommet langt uden for Landsbyen før han mødte en lang række Arbejdsklædte Mænd med ”Meje ræer” (Leer) og Kvinder med påsatte hvide Høstærmer.
Historien var sivet ud, så alle Mændene gav Kvinderne besked på at finde Høstriverne frem og reparere deres høstærmer, medens de selv gik på loftet, fandt Meje ræerne frem, sleb dem og begav sig på vej.
Da de mødtes var der lang tavshed, hvem skulle begynde, det blev Paul, han takkede dem og ville forhandle samt hos hvem de skulle begynde at Høste.
Høstmændenes Talsmand stod frem: - Se Avlen er alles, det er Guds gave, den skal vi alle leve af til næste Høst.
   22   23   24   25   26