Page 26 - Regner Hessellunds Slægts Historie
P. 26

 karlekammer. På den tid var der ingen psykologer man måtte selv klare psyken.
Mere ved jeg ikke om Far, og hjemmet, før den 28. oktober 1911 hvor Slagelse Købstad gjør vitterligt, at Far fremviste Svendeprøve i Murerfaget, som bestod i efter forud antagne Tegning, at opmure et hjørne, mindst 2 alen højt, l alen til den ene side med stående fortanding og 2 Alen til den anden side med aftrapning, pudset indvendig og fuget udvendig. ifølge Kommissionens Bedømmelse lev Svendestykket antaget som Fyldestgørende. Far var blevet Murersvend, hans første mål var nået.
Han indtræder i Murerforbundet i Danmark som nr. 7060 d. 3/10 1911 i Slagelse, han arbejdede i flere år hos Murermester Ehlers, som Svend og senere som Formand, med hvem han blev personlig ven. Ja Verden er lille i 1959 arbejdede jeg sammen med Ehlers yngste søn, på Grønland i Angmagsalik, hvor vi blev Venner. Men tilbage, jeg talte i 1990 med min Kusines Mand, i Slagelse, han huskede Far som Murerformand og senere Murermester, han udtalte: Din Far var meget dygtig, men en utrolig hård Arbejdsleder, pertentlig og der skulle være pinlig orden, tålte ingen fejl og ingen skulken, krævede hårdt arbejde, var aldrig påholdende, men retfærdig og så uddelte han “skideballer” så Jorden rystede, særlig afholdt var han ikke, men det arbejde og det produkt han afleverede var det bedste i Slagelse.
Efter en sådan samtale kniber det med at finde de rigtige folder til Ansigtet, for det var tydeligt han heller ikke   24   25   26   27   28