Page 31 - Regner Hessellunds Slægts Historie
P. 31

 JERNBANEBROEN VED STRANDMØLLEN DEN 25. DECEMBER 1914. OM EFTERMIDDAGEN, AT VÆRE ANTRUFFEN SIDDENDE INDE I DET DERVÆRENDE BLOKHUS SAMMEN MED POSTEN UNDER BROENS NORDENDE.
Men tilføjes - det meddeles ham herved det vidnesbyrd, at hans forhold i og uden for tjenesten har været ret tilfredsstillende.
underskrevet Axel Pontoppidan, Kaptajn, for tiden Kommandør for 2. Livgardebataillon l. Kompagni.
Av Fatter’ det var ikke så godt, og slet ikke på den tid, det udelukkede nemlig folk i at søge og få arbejde i den offentlige sektor, man antog kun folk med “ren” forholdsattest, tænk! en så lille forseelse kunne udelukke folk resten af livet i at få et fast arbejde - en dag på Vand og Brød - utroligt! Men Far søger faktisk en stilling inden for Politiet i januar 1921. hvilket glipper takket være en militærliderlig Premierløjtnant der kun gik og lurede på at knalde soldaterne, for selv at stige i graderne, hvilket også lykkedes ham. nej kære efterkommere hold jer langt væk fra militæret - de lugter - jeg har i mit lange liv kendt en del fra militæret, men ved dem alle var der noget ubehageligt jeg ikke brød mig om, de kan være meget flinke, men de er oplært til at slå ihjel og ødelægge og det påvirker dem umiskendeligt. Ser man i Fars soldaterbogen kaldte de sig, gud hjælpe mig, for Overmænd, man kan ikke anklage dem for mindreværd.
Far var glad og stolt over at være Gardist og på Billedet i fuld udgangsuniform er han da også ret flot med hvide


   29   30   31   32   33