Page 32 - Regner Hessellunds Slægts Historie
P. 32

 handsker og Guldring med sten på hans fregnede finger, han talte meget om den tid hvor han gik Amalienborg vagt for Kongen, der selv var uddannet ved Garden, og gik og lurede inde bag gardinerne på Amalienborg og bemærkede om alt påklædning var korrekt, ellers var han ikke ked af at ringe ned til den vagthavende for at gøre opmærksom på fejlen, og så blev der en frygtelig tumult, men ellers var Kongen ret flink og kunne på kolde dage stoppe op for at sige et par ord.
Han gik også Vagt inde i Dyrehaven Nord for København, hvor de bevogtede et Krudtdepot, han fortalte at det kunne være ret uhyggeligt på mørke nætter om efteråret når det stormede og Dyrene gik rundt imellem dem, for Far var det ikke så slemt, han var, vandt til lyde og mørke fra landet, men dem fra byerne kunne undertiden råbe II hvem der” når et Dyr trådte på en gren og da de naturligvis ikke kunne svare skød de varselsskud, og så kan det nok være der blev røre når de sindssyge befalingsmænd måtte op af køjerne når skuddene blev varslede. Der var mange der ikke kunne få fast arbejde efter soldatertiden.
Under træning i Bajonetfægtning blev Far ramt i knæet det var ret alvorligt så han lå på infirmeriet, der på grund af krigen blev indrettet på Hærens Gymnastikhøjskole, på billedet derfra kan i se sengene sat op i salen, billedet er gammelt så jeg har sat et kryds nederst på bagsiden og vender i det om er det Far der står der, men der er vist et gammelt blækkryds på ham.
På grund af krigen lå Far inde fra 25. maj 1914. til 12. december 1916. og igen fra 13. november 1916. til torsdag d. 1. februar 1917.   30   31   32   33   34