Page 34 - Regner Hessellunds Slægts Historie
P. 34

 Kære Broder her sender jeg dig et Billede af mig, og så skal jeg hilse fra alle herhjemme, de sidder og spiser Æbler som jeg har haft med hjem. Nu en kærlig hilsen til dig og din Kone. Underskrevet Karl Pedersen. Kortet afsendt 1917. den 14. marts. Karl var da 19 Ar. Lillesøster Gitte fortalte mig så, at Mor på sine gamle dage, havde fortalt hende det, Mor var da meget stærkt troende syvendedags adventist, og har vel følt det skulle siges, eller 50 års pres har været for meget for hende, men kun dette ene som beskrevet. Jeg vil derfor til sommer efterforske dette, det er jo dog ikke ligegyldigt såfremt jeg har nulevende halvsøskende, det er da Familie, skulle jeg ikke nå det må en af i andre tage over.
Før Krigen år 1912. var Far på Valsen, det skulle Håndværkere dengang. Vingerne blev prøvet af, om de var stærke nok til at bære, iført molskinsklæder og Værktøjssækken på nakken og så derudaf på gåben, på vejen mødte man andre Navere, fulgtes et stykke tid fik en arbejde de andre drog videre til der ikke var flere penge, så gjaldt det at nå til den nærmeste storby og i Arbejde, det var der nok af på den tid i Tyskland. Kæmpebygninger så stor de ikke havde set tilsvarende herhjemme, mange i glaserede sten og glaserede tegltage. De fik en masse erfaring som blev dem tilgodeset når de engang vendte hjem. Mestrene ansatte omgående svende der havde været udenlands, de kunne som regel udføre alle slags opgaver.
Sproget kunne de jo ikke, Far fortalte når de kom til en By gik han ind i et værtshus og råbte: Er der Danskere her? ... Hvis ingen svarede gik han til næste værtshus og der var som regelen bid, der blev spurgt til det billigste logi og hvor man skulle arbejde. Landsmænd og hjalp hinanden
   32   33   34   35   36