Page 35 - Regner Hessellunds Slægts Historie
P. 35

 uanset kendskab, var man flad kunne man som regel låne penge, til at komme i gang for. Da Far rejste hjem før første Verdenskrig i 1914, var han blevet en rigtig Naver, han havde bestået prøven, blevet hærdet gennem nød, sult, lange udmarvende Landeveje og gennem slagsmål der på den tid var uundgåeligt også fordi han var udlænding, men mest for de arbejdere og håndværkere fra alverdens Lande, sammen med det lavere sociale lag alle boede på de billige kroer, værtshuse og dårlige pensioner.
Optagelsesprøven i Holland bestod i et stort glas Genever med en ansjos i der skulle skylles hel igennem halsen i et drag.
En af Fars Naverbrødre fortalte mig engang de var kommet til Schaumburg Lippe. her kom de i klammeri med nogle stedlige Børster, da de følte sig trængte slog de Far en flaske i Nakken.
Han måtte til behandling og lå en Uge i sengen, Fars Naverven ville de skulle videre, det tjente ikke noget formål at blive et sted hvor de ikke var velkommende, det holdt Far med Ham i, men han ville først ned og hilse af på kroen og takke for sidst.
De pakkede, gik ned og gennemtævede Bisserne, de var blevet kvit. Far var næsten hele sit liv medlem af det gamle Naverlaug i Danmark og på hans 60 års dag modtog han denne skrå:
Det gamle Naverlaug i Danmark.

   33   34   35   36   37