Page 4 - Regner Hessellunds Slægts Historie
P. 4

 Således, medens København blev oplyst blev min Fader Axel Gunner Pedersen, født i bælgravende mørke i en ussel Røgterhytte i Sønderrød ved Jyderup, stedet der blev lokalt kaldt sandet, det var onsdag d. 8. december 1992. På dåbsattesten står: Søn af indesidder i Sønderrød Niels Kristian Pedersen og Hustru Jacobine. Født Nielsen, er født i Sønderrød, Reerslev Sogn, Løve Herred. 8. ottende- december 1892 - niti og to - og døbt i Reerslev Kirke d. 12 - tolvte- marts 1893 - niti og tre - bevidnes herved på Embedes vegne overensstemmende med Ministerialbogen. Reerslev 8. Maj 1906.
Underskrevet V. Vilstrup. Sognepræst.
Man brugte åbenbart ikke fortrykte formularer dengang, ingen papirnusseri, Dåbsattesten er udskrevet på en lap papir og så færdig- nemt - her er måske noget at lære i dag.
Jeg finder ofte tilfældigheder interessante og det er der her, den Dato Far blev døbt, Fødtes min Mor 8 år senere, og den dato dåbsattesten blev underskrevet, Fødtes min lillebror 45 år senere.
Sært er det også, at Præsten titulerer min Farfar som indsidder (lejer) han må da have beskæftiget sig med noget? Men her er jeg på Herrens Mark, både min Mor og Far lukkede af for Fortiden omkring mine Bedsteforældre, uvist af hvilken grund, men jeg tror det skyldtes at de blev skilt på et tidspunkt, eller Farfar havde forladt hjemmet på et tidspunkt, og jeg kan love, det var ikke god tone de første 30-40 år i dette århundrede, den slags tav man om, så jeg har kun nogle få oplysninger, der trods alt faldt af,


   2   3   4   5   6