Page 43 - Regner Hessellunds Slægts Historie
P. 43

 De blev hærget af ufredsmænd, plyndret, slået ihjel i Krige når ufred gik gennem landet og de gjorde deres pligt for Konge og Fædreland, men Træet groede videre op gennem tiden, den evige tid.
Og Træet groede videre, der var Grene der blæste af, men hvor de havde vokset groede Barken over og efterlod en Bule på Grenen så du stadig kan se dem.
De var der, alle efterlader et spor. De var foregangsmænd. De var foregangskvinder.
De var opfindere, Præster, Ambassadører de hyldede det Frie Ord og bødede undertiden derfor. Men først og fremmest var de Bønder, Stædige, udholdende og slidsomme, arbejdede for en bedre fremtid for deres Børn og fremtiden.
De voksede sig stærke, var de første på deres Egn i forsøg, altid med på det nye, bekæmpede de stupide, de vanlige og stillestående, dem der klandrede vor slægt var de misundelige, de sure og tvære, dem der rugede over gamle fordomme og overleveringer og lod stå til.
Vor slægt blev kaldt halvgale sære og hovne, men det brød de sig ikke om, de masede videre, så lidt efter lidt blev de unge Bønder opmærksomme og fulgte med.
Vor slægt, din og min, var de første der avlede Roer og Cikorieroer oprettede ovne til forarbejdning af cikorie, de opfandt Radsåmaskinen, dobbeltfrømaskinen, flødekernen. De fik Broncemedaille af deres produkter i Paris.
   41   42   43   44   45