Page 9 - Regner Hessellunds Slægts Historie
P. 9

 Farmor havde og som skulle gå til Kost, hvilket gjorde et dybt indtryk på denne lille Dreng, så ung han var, forstod han ikke Faderens Forbandelse, og det er dybt tragisk er, at han her begyndte at forbande Farfar.
Da prægningen af mennesket sker de første 14 leveår, er det nu min opgave at fortælle om holdningerne og levevisen på Reersø, den opdragelse de modtog.
Reverserne havde ord for at være gæstfrie, særsindede, overtroiske, hastige og stejle, det kommer os ved, du og jeg, vi har gennem generne alle en rem af huden, lad os bare være ærlige. Dette kom til at præge Far og dermed mig og til en vis del jer.
Så her vil jeg overlade Digteren Fortælleren Thorkild Gravlund ordet, Han var født og opvokset der, og kom altid tilbage der når han overhovedet kunne han kendte alles skæbne, levede med dem, talte med dem, skrev om dem i et lille bræddeskur han havde opført ved stranden. Ja - han og øen er et.
Far fortalte, at Gravlunds Fader så hans muligheder, han legede ikke så meget med andre Børn, talte helst med de ældre og var ret gammelklog, derfor kom han ikke til at arbejde efter Konfirmationen. han gik eller lå og “stejede” (Stirrede faldt i staver) iagttog Folk og Fæ og Natur.
Han skriver: Almue! - Almuen udryddet er Målet for et opbud fra mange sider i vor tid.

   7   8   9   10   11