Page 94 - Regner Hessellunds Slægts Historie
P. 94

 og var den sidste ikke født endnu, men Mormor fødte en dreng,(der naturligvis fik Morfars navn.) Den dag hendes Mand, Mors Far, blev begravet kunne hun naturligvis ikke være fysisk tilstede.
Endnu engang mødtes den store familie til et tragisk møde på kirkegården denne strenge vinter, og efter begravelsesmiddagen blev de to enkers fremtid drøftet, og her ser man slægtskabets vilje til at hjælpe, når der var hjælp behov, og det levede man op til.
Anna Bechers lillesøster, fra Holbæk, den 35 årige lærerinde Cecilie Hessellund er født den 10. juli 1879 i Dyngby og død d. 24. januar, i Holbæk.
Cecilie var ugift, havde gået på Højskole og læst på seminarium i København. Da hun dimitterede havde hun 2 tilbud på en lærergerning, Hjørring og Holbæk kommunale skolevæsen,(Friskolen, borgerskolen, Pigeborgerskolen og Fattigskolen). Hun valgte Holbæk og den 22. september år 1900, begyndte hun sin livsgerning der varede Til Oktober 1939, hvor hun tog sin afsked.
Cecilie underviste i Gymnastik, Naturhistorie, og regning, hendes begyndelse var ret dramatisk for både Drenge og piger, denne myndige militaristiske lærerinde, der altid gik med Dolk, tærskede dem sønder og sammen, den anden undervisningsdag, med et spanskrør, senere anskaffede hun sig en Lædertamp, som hun altid Havde på sig. Egentlig ond var hun langtfra, men hun ønskede kæft, trit og retning, ro i timerne, og når hun rakte ud efter lædertampen blev der ro.


   92   93   94   95   96