Page 96 - Regner Hessellunds Slægts Historie
P. 96

 Hun købte, for sin arvepart, et Dejligt stort Patriciahus med en pragtfuld have, i Holbæks pæne kvarter.
Min lillesøster Birgitte der er 15. år yngre end jeg, havde stort set samme oplevelse med hendes aristokratiske Bror Thorvald Hessellund der boede på nas hos søsteren. Birgitte var jo Barn sammen med Cecilies “Børnebørn”, men det var nok værre for hende, idet hun blev udsat for en utrolig forskelsbehandling, børnene imellem, noget hun aldrig har glemt, det skulle man jo ikke tro om en Herre og Dame der ville dele lige ret med alle, hende der deltog på højeste plan i Holbæks åndsliv, som Rådsrepræsentant for den grundtvigske retning, hvor hun var med til Bispeindstilling og flere Præsteindstillinger og som der stod at læse i avisen da hun gik på pension.
I Rådet følger hun opmærksomt med og griber lejligheden til at sig sin mening efter formlen ja - ja og nej - nej, altså lige ud af landevejen, som det er hendes natur, - ja - såmænd.
Men Cecilie var naturligvis med til de 2 begravelser i Jylland, hun og familien kunne se at, Anna Becher, ikke kunne klare den frygtelig situation hun var havnet i, med 4 små børn, derfor tilbød hun søsteren at de måtte tage ophold hos hende i Holbæk, Huset var rigeligt stort, den øvrige familie skulle så sørge for at Annas Hus blev solgt og møblerne sendt til Holbæk.
For Anna, der var ret viljeløs og nedbrudt, var det halmstrået hun kunne klynge sig til. Man skal huske på dengang var det en katastrofe at blive alene med Børn, Faderen var forsørgeren, sådan var holdningen, Kvinder fik en ussel løn, offentlig hjælp var lig nul, børnehaver var


   94   95   96   97   98