Page 98 - Regner Hessellunds Slægts Historie
P. 98

 Mormor Kirstine Hessellund var en stærk kvinde, en konsekvent kvinde med et meget stort overskud, hun var meget kærlig, men kunne til tider, når det var påkrævet, være hård som granit. Jeg har prøvet at sætte mig ind i den situation hun blev bragt i, men det kan min fantasi slet ikke følge, tænk hendes Mand dør pludselig medens hun er gravid, føder hans søn på Begravelsesdagen, der er 8 andre der skal trøstes, hvordan tegner fremtiden sig? selvfølgelig havde Svigermoderen taget over, men det var kun på kort sigt. Man siger en Kvindes kraft er den største kraft i Verdenen når det gælder, det var ikke tilfældet med hendes svigerinde Anna, men Mormor denne smukke kraftige Moder steg op af sorgen, den ufattelige sorg, som Fugl Phønix der steg op af asken smukkere end før. Mormor var mere fattet end før, mere energisk end før, nu gjaldt det børnene, de skulle skøttes.
Hun mente at kunne køre Proprietærgården videre alene, det ville være det bedste for børnene, de tre første var piger på 11. 12. og 13. år kunne hjælpe til og om ganske få år ville de 9 Børn være en formue i arbejdskraft. Hun ansatte en Bestyrer, men det var ikke noget godt valg, Bestyreren snød hende en masse penge fra! så efter et lille År måtte hun opgive og sælge.
Til rest blev der midler nok til at hun kunne købe et Pensionat i København.
Desværre - må jeg nok sige Bedstefars Familie kunne nok have hjulpet lidt bedre, de havde midlerne til det, men Mormor der var ret selvstændig, ønskede ikke at være underlagt familiens diktat, og det kan jeg godt forstå, jeg kendte et par stykker af dem, De led af det - forfatteren Brandes kaldte:   96   97   98   99   100